logo trmalovy vily logo trmalovy vily F
<zpět na seznam článků

Poetické fórum Studentské Thálie

21.11.2016

Poetické fórum Studentské Thálie jež je součástí básnického festivalu Den poezie, se odehraje ve středu 23. listopadu od 19 hodin v Trmalově vile v Praze 10 – Strašnicích.

Studentská Thálie 2016 zakončí letošní ročník očekávanou podzimní Cenou Františka Hrubína a Poetickým fórem Studentské Thálie.

Prestižní soutěž pro mladé talenty, Studentská Thálie 2016, se symbolicky ohlíží za letošním ročníkem a spolu s oceněnými studenty vyhlíží literární vlaštovky uměleckého podzimu v podobě dvou událostí, pořádaných s Klubem pražských spisovatelů a uměleckou agenturou Foibos.
Studentská Thálie 2016 probíhá pod záštitou předsedy Klubu pražských spisovatelů Lubomíra Brožka, ve spolupráci s Ministerstvem kultury, Novou scénou Národního divadla a Divadlem Na Prádle. Hlavním mediálním partnerem je TV Prima, která natočila několik zajímavých reportáží pro pořad TOP STAR a Odpolední zprávy.
„Pozvání na naše Gala na Nové scéně Národního divadla přijala řada osobností, jejichž přítomnosti si moc ceníme. Slavnostní program se zájmem sledovaly herečky Zdeňka Procházková a Miriam Chytilová, k hostům předávání cen mj. patřili Ondřej Brousek, Jiří Hromada, Patrik Děrgel, Aleš Cibulka, Diana Šoltýsová, Lumír Olšovský, Jan Cimický či Eva Hrušková s Janem Přeučilem,“ říká ředitelka Studentské Thálie Dana Benešová-Trčková.

Blíží se druhý ročník Ceny Františka Hrubína, oceňující středočeské autory, kde také letos nebude Studentská Thálie chybět. Nejzajímavější knižní počin roku představí básník a předseda Klubu pražských spisovatelů Lubomír Brožek, o vlastní reflexi Hrubínova díla se podělí oceněná autorka Ozvěn Studentské Thálie 2016 Michaela Valentová z Gymnázia nad Kavalírkou. Na literární akci se můžete těšit v úterý 8. listopadu od 18 hodin v Šímově síni Muzea umění a designu v Benešově.

Poetické fórum Studentské Thálie, jež je součástí básnického festivalu Den poezie, se odehraje ve středu 23. listopadu od 19 hodin v Trmalově vile v Praze 10 – Strašnicích.
Na setkání mladých tvůrců a literátů, spojeném se čtením účastníků Autorského počinu Studentské Thálie, vystoupí i hosté ze soutěžních festivalů Ortenova Kutná Hora a Hořovice Václava Hraběte. Spisovatel a mentor Studentské Thálie Petr Koudelka zde pokřtí svou experimentální románovou novinku Dýdžej Don Juan a ti druzí.

Děkujeme všem za přízeň a těšíme se na jubilejní ročník Studentské Thálie 2017.

Na inspirativní nápady se těšíme na adrese info@studentskathalie.cz či fcb.
Novinky, podrobnosti a pozvánky můžete sledovat na https://www.facebook.com/StudentskaThalie .

^
design by
© FOIBOS Books s.r.o.
Všechna práva vyhrazena.